Carey Sound buduje nový vlajkový ozvučovací systém investicí do techniky Electro-Voice a Dynacord

Carey Sound buduje nový vlajkový ozvučovací systém investicí do techniky Electro-Voice a Dynacord

Reference

Ken Carey založil společnost Carey Sound před čtyřiceti lety v Severní Karolíně a budoval svou firmu ruku v ruce s vývojem koncertních ozvučovacích aparatur. Zažil pokrok od podomácku sestrojovaných reproduktorů až po sériově vyráběné line-array sestavy. Při budování své nové vlajkové aparatury strávil Ken celý rok zkoušením různých alternativ, výzkumem a poslechem ukázek. Nakonec Carey Sound zvolil line-array systém Electro-Voice X-Line Advance X1 s DSP zesilovači značky Dynacord.

S mým synem Johnem jsme si poslechli na různých veletrzích a předváděcích akcích aparatury nejméně deseti různých značek, než jsme učinili konečné rozhodnutí. Systémy Electro-Voice jsme slyšeli na předváděčce v Nashvillu. Aparatura X1 měla přesně to zvukové kouzlo, které jsme hledali. Byla ztělesněním toho, co nám chybělo."

Ken Carey , zakladatel Carey Sound

Carey Sound pak přikročil ke koupi celého systému X-Line Advance. Jako první pořídila 18reproduktorů X1-212/90 a 12 subwooferů X12-128. V druhé fázi přišlo na řadu napájení v podobě šesti nových zesilovačů Dynacord TGX20 s digitálním signálovým procesorem. Veškeré součásti ozvučovací aparatury jsou propojené právě přes zesilovače, přičemž centralizovaný monitoring založený na systému Dante a ovládání celého systému zajišťuje nový software Dynacord SONICUE.

„Když tento typ zesilovačů Dynacord přišel na trh, byli jsme ohromení tím, co zákazník za své peníze dostane,“ říká Carey. „Dodávají se přednastavené ve velice elegantním otočném racku s posuvnými dvířky, v každém racku jsou tři zesilovače TGX20, plus rozvodný a I/O panel a vše je připravené tak, že jen zapojíte kabely a zařízení můžete začít používat. S pouhými dvěma malými racky jsme získali 120000 wattů a 24 výstupních kanálů a navíc kompletní ovládání celého systému. Nádherný příklad německého strojírenství.“

Jedna konkrétní vlastnost, kterou si Carey na aparatuře X-Line Advance považuje, je její flexibilita. „Potřebujeme, aby naše systémy zněly dobře napříč širokou škálou hudebních stylů,“ vysvětluje. „Jednou děláme pulzující rockovou nebo rapovou show a tento systém dá našim klientům všechno, na co si vzpomenou. Ale podruhé jde o vystoupení jako Chantilly Bluegrass Festival a tam potřebujeme velmi melodickou aparaturu. Takže jsme použili devět reproduktorů v celopásmovém nastavení místo varianty s dvěma zesilovači a s pouze jedním subwooferem na každé straně. A zvuk byl prostě nádherný. Upřímně řečeno, na trhu není mnoho aparatur, které by excelovaly ve všech zmíněných situacích. Ale X1 to skutečně dokáže.“

„Zvuk této aparatury je alespoň pro mě prostě skvělý,“ říká Carey. „Rozlišení a čistota zvuku je tak melodická, že je to ohromující; především detailnost zvuku ve středním pásmu je úžasná. A když si pomyslíte, že takového výsledku u aparatury X1 dosáhli v podstatě s kompaktním dvoupásmovým reproduktorem, je to skutečně výjimečné.“

Carey si považuje i systémového přístupu společností Electro-Voice a Dynacord: „Když chcete, aby něco fungovalo dobře a stabilně, nemůžete toho dosáhnout s kombinací zesilovačů a procesorů od různých výrobců. Jednotlivé součásti aparatury X-Line Advance fungují ve vzájemném souladu od vstupu po výstup, takže všechno pracuje tak, jak to bylo navrženo a vyrobeno. A v tom je ten pravý rozdíl.“

V rámci třetí fáze kompletace systému X-Line Advance bude přikoupeno dalších šest reproduktorů X1-212 a posílí své stávající 90° reproduktory o šest 120° verzí. Aparaturu ještě doplní dalších šest duálních 18“ subwooferů X12-128.

Regionální zvukařská firma jako je ta naše musí spoustu prostředků věnovat na koupi nové aparatury,“ konstatuje Carey. „Pochopitelně zvuk jako takový je nejdůležitějším parametrem. Musíme ale věnovat pozornost i takovým věcem jako je spolehlivost, technická stránka aparatury a cena. Skutečnost je ale taková, že jsme chtěli systém, který by nás těšil, takový, který budeme mít rádi spoustu nadcházejících let. A X-Line  Advance takovým systémem přesně je“.

Chcete se o ozvučovacích systémech  Electro-Voice a Dynacord dovědět více nebo potřebujete poradit s ozvučením nejrůznějších prostor?

Jan Šafařík

jan.safarik@audiopro.cz+420 605 219 170

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com