Specialisté na likvidaci výbušnin pracují s moderními komunikačnímu technologiemi Vokkero a OTTO

Specialisté na likvidaci výbušnin pracují s moderními komunikačnímu technologiemi Vokkero a OTTO

Novinky

Společnost NP Aerospace, jež je světově významným výrobcem vojenských technologií nedávno představila nové speciální ochranné obleky 4030 ELITE, které budou používat specialisté při zneškodňování výbušnin. Aby vyhověli nejvyšším nárokům současných EOD (Explosive Ordnance Disposal) specialistů, výrobce do obleku a helmy zabudoval vysoce kvalitní komunikační systém.  Během vývoje se nabízelo jen málo vhodných standardních či typizovaných produktů. Proto se NP Aerospace obrátil na společnost JUMA Communications a požádal ji o dodání zakázkového řešení, které by jejich požadavky dokázalo bezezbytku naplnit.

Při přípravě nového ochranného obleku pro EOD jsme počítali s vysokými nároky na komunikační technologie. Při práci těchto specialistů jsou vyžadovány systémy, které jim dokáží zajistit plné situační povědomí, zřetelnou a okamžitou komunikaci v hlučném prostředí, a samozřejmě také dostatečnou ochranu sluchu. Hledali jsme technologie, které dokážeme do našeho nového ochranného obleku snadno integrovat. Na JUMA Communications jsme se obrátili, protože jejich technický tým dokáže v krátkém časovém horizontu připravit řešení šité na míru současným požadavkům.

Joe English, hlavní EOD inženýr společnosti NP Aerospace

Specialisté na likvidaci výbušnin podle NP Aerospace potřebovali:

  • plně duplexní hands-free provoz s optimálním situačním povědomím
  • schopnost slyšet zvuky okolí, a přitom mít zajištěnu kvalitní ochranu sluchu
  • mít k dispozici jednotku hlasové komunikace (VPU), díky které by mohli komunikovat s dalšími členy týmu

Aby byly splněny všechny uvedené nároky, technici ze společnosti JUMA Communications vytvořili důmyslný systém sestávající z produktů firem OTTO a Vokkero.

Zkombinovali jsme plně duplexní terminál komunikátoru Vokkero Guardian s odlehčenou náhlavní soupravou OTTO Hurricane III, která je navíc vybavena potřebnou ochranou sluchu a mikrofonem s funkcí potlačení hluku. Z technického hlediska pro nás bylo nejtěžší integrovat VPU jednotku do headsetu, což se nám nakonec podařilo přizpůsobením vodě odolného reproduktorového mikrofonu OTTO REVO II. Propojením těchto tří komponentů může uživatel velmi flexibilním způsobem a v plně duplexním režimu hovořit s ostatními uživateli, kteří jsou připojeni v síti komunikační jednotky Vokkero. Pokud by nastala situace, kdy uživatelé potřebují komunikovat se svým okolím, mohou jednoduše přesměrovat zvuk do externího reproduktoru VPU jednotky.

Richard Cheung, Sales and Marketing Director – JUMA Communications

Na systému složeném z komponentů Vokkero a OTTO je skvělé, že nabízí plné situační povědomí – tedy vlastnost, kterou nárokují snad všechny poptávky. Systém do headsetu propouští slabší ambientní zvuky a zároveň blokuje extrémně hlasité zvuky, které by mohly poškodit sluch. Uživatelé přitom mohou pohodlně komunikovat, aniž by si museli sundávat helmu. Tato technologie nabízí mnoho výhod také pro armádu a bezpečnostní složky, které používají balistické helmy NP Aerospace. Se společností Juma Communications plánujeme tyto komunikační systémy více integrovat i do této oblasti.

Pete Neale, Channel Manager – NP Aerospace

Zajímají vás technologie pro týmovou komunikaci, komunikaci s i bez ochrany sluchu, skrytou komunikaci, apod.? Rádi vám poradíme nebo navrhneme řešení šité na míru vašim potřebám.

Audiopro s.r.o.

info@audiopro.cz+420 257 011 177

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com