Nový zpěvový mikrofon DPA 2028 změní zažité koncertní pořádky

Nový zpěvový mikrofon DPA 2028 změní zažité koncertní pořádky

Novinky

Společnost DPA Microphones doplnila na svou mikrofonní soupisku nového hráče – vokální model DPA 2028. Zvuk mikrofonu 2028 se vyznačuje dnes již věhlasnou přirozeností mikrofonů této značky, která dovolí zazářit všem polohám lidského hlasu v nejrůznějších hudebních žánrech. Od folku až po metal.

Odborně vymyšleno, odolně provedeno

Odborně vymyšleno, odolně provedeno

DPA 2028 je mikrofon, který je zkrátka skvělý pro každého – od nezávislých umělců po zpěváky na mezinárodních turné, 2028 je ideální pro pódiová vystoupení, ale i broadcasting nebo různou audiovizuální produkci. 

DPA 2028 přináší na koncertní pódia stejně vysokou zvukovou kvalitu, jaká je vlastní ostatním mikrofonům značky DPA. K tomu, aby měl posluchač při poslechu dojem, že stojí hned vedle interpreta, není u tohoto mikrofonu potřeba žádný (nanejvýš jen nepatrný) zásah ekvalizéru. Vokalisté se mohou soustředit pouze na svůj zpěv, nevnímat mikrofon a svůj hlas tolik nezatěžovat. Zvukaři se – díky této transparentnosti – mohou zaměřit pouze na utváření zvuku a neplýtvají svůj čas zakrýváním různých nežádoucích artefaktů.

Kompaktní konstrukce DPA 2028 s sebou přináší stejně úchvatný zvuk, s jakým proslula firemní vlajková loď – vokální mikrofon d:facto™. Také tento model byl přizpůsoben nástrahám koncertního pódia.

„Vnímali jsme poptávku po excelentním zpěvovém mikrofonu, který by sice vykazoval stejné zvukové kvality jako d:facto z řady 4018, byl by ale cenově dostupnější. V poměru cena – výkon by se tento mikrofon dal přirovnat dokonce k přehnanému snaživci. Jeho výkon je totiž v dané cenové kategorii nesrovnatelně lepší.“

René Mørch, produktový manažer DPA Microphones

DPA 2028 pracuje s novým typem kapsle s fixní pozicí, se speciálně navrženým odpružením a pop filtrem. Jeho superkardioidní směrová charakteristika se vyznačuje pro DPA příslovečnou schopností rovnoměrného odmítnutí signálu mimo osu mikrofonu. Mikrofon tak má velmi vysokou odolnost vůči zpětné vazbě, díky čemuž dobře zvládá přeslechy z ostatních nástrojů v jeho blízkosti a snímá zvuk velmi přirozeným způsobem.

DPA 2028 je dobře připraven na nesmlouvavé podmínky koncertních pódií a vyšší rizika opotřebení. Vnější mřížku i vnitřní pop filtr mikrofonu je možné od mikrofonu oddělit a opláchnout.

Tento model jsme navrhli tak, aby vznikl dojem, že zpěvák ve skutečnosti zpívá bez mikrofonu,“ říká René Mørch. „Výsledkem je zcela přirozený zvuk umělcova hlasu, nikoliv to, co si o něm ‚myslí‘ mikrofon. Tímto způsobem dostane obrovský tvůrčí prostor i zvukař, který může čistému a přirozenému vokálu propůjčit výjimečný charakter.

Mikrofon DPA 2028 je nabízen ve třech variantách: kabelová XLR verze do ruky a dvě bezdrátové konfigurace, které jsou kompatibilní s většinou běžně používaných bezdrátovách mikrofonních systémů – adaptéry SL1 (kompatibilní se Shure, Sony a Lectrosonics) a SE2 (kompatibilní s produkty Sennheiser). 

Chcete se o kvalitách mikrofonů DPA přesvědčit na vlastní uši? Potřebujete poradit s výběrem vhodného mikrofonu? Přijd'te si je vyzkoušet.

Jan Šafařík

jan.safarik@audiopro.cz+420 605 219 170

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com